Hastanemizde başarılı ameliyatlara bir yenisi daha eklendi
01 Nisan 2018

Eruh ilçesinde yaşayan 8 çocuk babası Vaadettin Yıldız (37), engelli raporu almak için geldiği Hastanemizde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla engelinden kurtuldu. Op. Dr. Burak Erçin ile Op.Dr Kamil Yıldırım tarafından gerçekleştirilen 6 saat süren ameliyatla ayak tabanındaki yumuşak doku eksikliği nakil ile giderildi. Yıldız, koltuk değneği kullanmadan yürüyecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

3,5 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sağ ayağından yaralanan Yıldız, Diyarbakır, İstanbul ve Mersin'de geçirdiği birçok operasyona rağmen sağlığına kavuşamadı. Engelli raporu almak için başvurduğu Hastanemize, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Burak Sercan Erçin tarafından kendisine tedavisinin mümkün olduğu söylendi.

"Engelli raporuyla uğraşırken, sağlığıma kavuştum"
Yıldız yaptığı açıklamada, geçirdiği trafik kazasının ardından 3,5 yıl tedavi arayışını sürdürdüğünü söyledi.

Sağlığına kavuşmak için il il, hastane hastane dolaştığını anlatan Yıldız, 6 ameliyata rağmen durumunda düzelme olmadığını belirtti.

Yıldız, umudunun tükenmesi nedeniyle engelli raporu almaya karar verdiğini ifade ederek, "Siirt Devlet Hastanesine gelince Burak hocayla karşılaştım. Bana, 'Biz seni ameliyat ederiz.' dedi. Ben de kabul ettim. Tamamen tesadüf oldu. Koltuk değnekleri olmadan dolaşmak istiyordum. Engelli raporuyla uğraşırken, sağlığıma kavuştum." dedi.

"Hastamız değnek kullanmadan yürüyebilecek"
Op. Dr. Erçin de ameliyatı ilk kez de olsa yapabileceklerini, eğitimini aldıkları yerlerde bu konuda tecrübelerinin bulunduğunu Yıldız'a anlattıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Sağ olsun bize güvendi. 6 saatlik bir ameliyatla uyluktan aldığımız dokuyu ayak bileğindeki damarlarla mikrocerrahi yöntemi kullanarak birleştirdik. Bir nevi organ nakli. Dokunun uyumu açısından kritik 10 günlük dönemi atlattık. Hastamız muhtemelen birkaç ay içinde değnek kullanmadan yürüyebilecek."