Hastanemizde KOAH Hastalığı konulu eğitim verildi.
15 Kasım 2019

Hastanemiz eğitim birimi tarafından organize edilen KOAH Hastalığı konulu eğitim Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Ahu Hanım tarafından verildi.

• KOAH [Kronik (Müzmin) Obstrüktif (Tıkayıcı) Akciğer Hastalığı] nefes yollarında mikroplarla oluşmayan bir iltihaplanmaya bağlı oluşan ilerleyici bir akciğer hastalığıdır. Özellikle sigara dumanı ve diğer zararlı gaz ve parçacıklara bağlı olarak gelişen havayollarının mikrobik

olmayaniltihabısonucuoluşur.KOAHtanımıiçinde“KronikBronşit”ve“Amfizem”birlikte yeralır.SİGARAİÇİMİENÖNEMLİRİSKFAKTÖRÜDÜR!!KOAH’taensıkgörülenyakınmalar nefesdarlığı,öksürükvebalgamçıkarmadır.

• Sizde KOAH var mı? Test Edin !
    1. Haftanın çoğu günü balgam çıkarıyor musunuz ?
    2. Yaşıtlarınıza göre nefesiniz daha kolay mı daralıyor ?
    3. Yaşınız 40’ın üzerinde mi ?
    4. Halen sigara içiyor musunuz ya da eskiden içer miydiniz ?
    5. Haftanın çoğu günü sık sık öksürüyor musunuz ?
  • KOAH önlenebilir bir hastalıktır. Haydi bugün sigarayı bırakalım.
  • YUKARIDAKİ SORULARIN EN AZ ÜÇÜNE EVET YANITI VERDİYSENİZ, BİR GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANINA BAŞVURUN VE KOAH TANISI İÇİN SOLUNUM FONKSİYON TESTİ YAPTIRIN.

• WhatsApp Image 2019-11-15 at 14.03.57 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2019-11-15 at 14.03.57 (2).jpeg