SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE HOLMİUM LAZER CİHAZI HİZMET VERMEYE BAŞLADI
01 Şubat 2024

Hastanemiz Ameliyathane Ünitesi Üroloji Bölümünde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan; “Holmium Lazer Sistemi (Yeni Nesil Böbrek Taşı Kırma Cihazı)” hastanemizde kullanılmak üzere temin edilmiş olup, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.

Hastanemizde görev yapan Üroloji Uzmanımız tarafından hasta kabullerine başlanmıştır.

Bu cihazla daha da güçlenen hastanemiz, vatandaşlarına daha iyi ve kaliteli sağlık hizmet verecektir.

Holmium Yag Lazer Sistemi Nedir?
Holmium Yag Lazer taş tedavisinde en sık kullanılan teknolojidir. Minimal invaziv ürolojinin cerrahi taş tedavisinin temel sistemidir. Lazer güvenli taş kırma cihazıdır. Böbrek ve idrar kanalı taşlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca küçük boyuttaki mesane, böbrek ve idrar yollarında görülen tümör tedavisinde de kullanılmaktadır.

SİİRT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİ