Siirt’te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.
05 Temmuz 2023

Siirt’te ilk defa açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Siirt İl merkezinde yaşayan Şakir Gündüz (55) kalp sıkışması şikayetiyle Hastanemize başvurdu.
Gerekli anjiyografi ve diğer tetkikler sonrası kalp krizi geçirdiği anlaşılan Gündüz, Kalp ve Damar Cerrahları Uğur Şener ve Kadir Çekirdekoğlu ameliyata karar verdi. Şener, Çekirdekoğlu ve ameliyathane ekibi, Gündüz’ü ameliyat etti.
Açık kalp ameliyatlarını Siirt halkının hizmetine sunmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadığını belirten Hastanemiz Başhekimi Dr. Öğretim üyesi Çağdaş Kaynak, Kalp merkezinin tüm Güneydoğu bölgesine hizmet verir şekilde işlerliğini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Yapılan ameliyatlarla birlikte hastaların il dışına sevkinin önüne geçilmesini amaçladıklarını söyleyen Kaynak, “Gerçekten yapılan işlem kaliteli insan gücü, doktor kalitesi anlamında çok çok önemli bir ameliyat olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki periyotlarda bu tür ameliyatların yapılması devamlılığın sağlanması, bu hizmet için çok önemli. Dolayısıyla bizim idare olarak bütün çabamız bu hizmetin kalıcı hale getirilmesine yönelik olacak. Takibinde de merkezimizin tüm Güneydoğu bölgesine hizmet verir şekilde işlerliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Koroner anjiyografi ünitesi ile kalp cerrahi ünitesi eş güdüm içerisinde çalışan birimler. Dolayısıyla bizim aslında buradaki bu gelişme ile beraber Koroner anjiyografi ünitesinde de daha kompleks, daha zorlu, daha önce il dışına sevk edilen vakalarında merkezimizde yapılma imkanı kavuşmuş olacaktır. Dolayısıyla bu gelişme kardiyoloji alanında ki artacak gelişmelerinde bir habercisi olacaktır. Böylelikle il dışına sevkleri minimalize etmiş olacağız.” Dedi.
Yapılan açık kalp ameliyatı ile Siirt’te bu tür ameliyatların yapılabileceğini gösterdiklerini söyleyen, Kalp ve Damar Cerrahı uzmanı  Dr. Uğur Şener, “Hastamız bize Koroner Arter hastalığı sebebiyle acil servisimize başvurdu. Geçirdiği kalp krizi neticesinde anjiyo yapıldı. Anjiyo ile damarlarının açılamayacağı belirlendi ve bize baypas nedeniyle danışıldı. Hastanın 3 damarı yaptığımız ameliyatla değiştirildi. Şuan hastamız serviste gayet iyi, herhangi bir problemi yok. Bizim Asıl amacımız Burada öncelikle, bu ameliyatların burada yapılamayacağı algısını yıkmaktı. Aslında bu ameliyatların Siirt’te de rahat yapılabileceğini göstermekti. Bundan sonra inşallah bu ameliyatlarında devamını getireceğiz. Siirt’te ilk defa yapılıyor bu ameliyat, bizde bu ekibin bir parçası olmaktan gururluyuz. İnşallah bundan sonra hastalarımızı il dışına göndermeyeceğiz.” Şeklinde konuştu.
Daha önce sadece açık kalp ameliyatlarının yapılamadığını ve ve kurulan kalp merkezi ile bu operasyonlarında bundan sonra yapılabildiğini gösterdiklerini söyleyen Kalp ve Damar Cerrahı uzmanı Dr. Kadir Çekirdekoğlu, Siirt için güzel bir haber. Önemli olan bunun devamlılığını sağlamak. İnşallah hasatların dış merkezlere sevklerini önüne geçmiş olacağız. Açık kalp ameliyatı haricinde birçok damar ameliyatı da hem kapalı yöntemle hem açık yöntemle merkezimizde başarıyla uygulanıyordu. Bir tek yapmadığımız açık kalp ameliyatı kalmıştı. Onu da Siirt halkının hizmetine sunmuş bulunmaktayız.” dedi.

• WhatsApp Image 2023-07-04 at 22.59.22.jpeg
  • WhatsApp Image 2023-07-04 at 22.59.22 (1).jpeg