Hastanemizde İlk Kez Uzun Süreli Tam Tıkalı Damarların Açılması İşlemi Başarıyla Yapıldı.
15 Eylül 2021

Hastanemiz Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Tugay YUMUK, Uz. Dr. Doğaş OKŞEN ve anjiyografi ekibi 60 yaşındaki İ.A. ve 56 yaşındaki M.S. adlı hastalara başarılı bir şekilde Kronik total oklüzyon (CTO) yani uzun süreli tam tıkalı damarın açılması işlemi yapıldı.
Siirt’te yaşayan İ.A. (60) ve M.S (56) adlı hastalar, başarılı bir operasyon ile sağlıklarına kavuştu.
Hastanemiz Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Tugay YUMUK, yaptığı açıklamada, Hastanemiz Kardiyoloji Polikliniğine, Baş dönmesi, şiddetli göğüs ağrısı ve nefes darlığı başta olmak üzere kardiyak şikâyetleri ile başvuran 60 ve 56 yaşlarındaki İ.A ve M.S adlı hastalara yapılan tetkikler neticesinde hastanemiz anjiyografi ünitesinde her iki hastamızın da damar yapısının tam tıkalı (CTO) olduğunu tespit ettik. İ. A isimli hastamızın tıkalı olan damarı kalbin %60-70 ini beslemekte, M.S isimli hastamızın damarı daha küçük bir alanı beslemesine rağmen ciddi kalp ağrıları çekmekteydi. Biz hastalarımıza bu aşamada hastanemiz bünyesinde Kronik Total Oklüzyon (CTO) yapılabileceğini veya açık kalp ameliyatı (by-pass) olmalarını yada ileri tetkik yapılabilen bir başka sağlık merkezine hastalarımızın sevk yapılabileceğini kendilerine tekli ettik. Hastalarımız bir başka ile sevk olmak yerine bize güvenip tedavilerinin burada yapılabileceğini söylediler. Mesai arkadaşım Uz. Dr. Doğaç beyle birlikte her bir hastamız için 2-3 saatlik bir uğraşın ardından damarları açmaya muvaffak olduk. İlimizde ilk kez gerçekleştirilen bu vakada bizlere vermiş olduğu destek ve katkılarından hastane yönetimine teşekkür ederim.
İ.A (60) adlı hasta yapılan işlem sonrası böyle bir hizmetin Siirt’te verilmiş olmasından dolayı başta hekimler olmak üzere tüm idarecilere teşekkür etti.

• WhatsApp Image 2021-09-15 at 11.23.00 (1).jpeg
  • WhatsApp Image 2021-09-15 at 11.23.00 (2).jpeg