Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk İntörn Doktorların Eğitime Başlamalarının Gururu Yaşanıyor
01 Temmuz 2024

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ilk intörn doktorların eğitime başlamalarının gururu yaşanıyor. Stajlarını başarıyla tamamlayan 21 Tıp Fakültesi öğrencisi, 12 ay sürecek intörnlük dönemi eğitimine başladı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen 2024-2025 eğitim dönemi İntörn oryantasyon eğitimi programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını, fakültenin altıncı sınıf öğrencisi Tuna Balkan, öğrenci temsilcisi olarak yaptı.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Başkoordinatörü ve Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Deniz Balsak, konuşmasında duygularını şu sözlerle ifade etti: 'Beş yıl boyunca yoğun emek ve gayretle geçen bu sürecin sonunda, bugün Tıp Fakültesi'nin ilk intörn doktorlarıyla bir araya gelmek, bizleri gururlandırıyor ve mutlu ediyor.” Dedi. 
Balsak sözlerini şöyle sürdürdü, "Bugüne kadar öğrenci olarak, hocalarınıza karşı sorumluluklarınızı başarıyla yerine getirdiniz; bilgi edinimi ve değerlendirme süreçleriyle sürekli gelişim sağladınız. Ancak artık hastanede deneyimli hekimlerin gözetiminde, öğrendiğiniz tüm hekimlik becerilerini ve mesleki davranışları uygulayarak daha büyük sorumluluklar alacaksınız. Hekimlik eğitiminizin son yılında, sağlık ekibinin ayrılmaz bir parçası olarak etkin bir rol üstleneceksiniz. Geçmişte gösterdiğiniz üstün performans ve özverileriniz için hepinize teşekkür eder, gelecekteki başarılarınızın devamını dilerim."

Ardından söz alan Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak, açılış töreninde önemli mesajlar verdi.  

Dr. Kaynak, "Değerli intörn hekimlerimiz, yeni eğitim döneminde yapılacak intörn eğitim ve öğretim programımız hakkında şu genel bilgileri paylaşmak istiyorum" dedi.

Kaynak sözlerini şöyle sürdürdü, hastane 21 kişilik öğrenci grubunu 6 gruba ayırmış durumda. Bu gruplar sırasıyla 4 ve 3 intörn hekiminden oluşmakta; ilk 3 grup 4 intörn hekimini kapsarken, diğer 3 grup ise 3 intörn hekiminden oluşmaktadır.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6. dönem intörn hekimlerin rotasyonları, acil tıp, çocuk sağlığı, aile hekimliği ve halk sağlığı, dahiliye, kadın doğum ve genel cerrahi, kardiyoloji ve seçmeli bloklardan oluşmaktadır. Her anabilim dalında en az 2 sorumlu hoca bulunmakta olup, intörn hekimler stajlarını bu hocaların gözetiminde tamamlayacaklardır.

Başhekim Kaynak, "Her eğitim dönemi sonunda intörn hekimlerin performansları, sorumlu hocalar tarafından değerlendirilip intörn başarı ve değerlendirme karnesi verilecektir" şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür’de yaptığı konuşmada, sağlık alanındaki son gelişmeler ve ilin sağlık politikaları hakkında bilgiler aktardı. Dr. Ömür, "Öğrencilik yıllarınız boyunca başarıyla hocalarınıza karşı sorumluluklarınızı yerine getirdiniz, sürekli gelişim için çaba harcadınız. Şimdi ise deneyimli hekimlerin rehberliğinde edindiğiniz becerilerle daha büyük sorumluluklar alacak ve sağlık ekibinin önemli bir parçası olarak etkin bir rol üstleneceksiniz. Gelecekteki başarılarınızı dört gözle bekliyorum." Dedi.

Üniversite Rektörü Nihat Şındak, Tıp Fakültesinin eğitim sorumlusu akademisyenleri ve idarecilerin de katıldığı programın kapanış konuşmasını yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, Tıp Fakültesinin ilk intörn doktorlarına başarılar diledi.

Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5