Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hastane Afet Planı (HAP) Saha Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi
04 Temmuz 2024

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Afet Birimi tarafından bugün Şirvan ilçesindeki bir maden tesisi göçüğü senaryosuyla gerçekleştirilen Turkuaz ve Turuncu Kod tatbikatı başarıyla tamamlandı.

03.07.2024 tarihinde Şirvan ilçesindeki maden tesisi göçüğü sonucu çok sayıda yaralı hastanemize sevk edildi. Beş hasta metan gazına maruz kaldığı için KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) vakası olarak değerlendirildi. Acil Servis Sorumlu hekimi durumu hastane başhekimiyle paylaşarak olay yönetim sistemini aktive ettirdi.

Olayın kontrol altına alınması için AFAD ekipleri derhal olay yerine intikal ederek gerekli önlemleri aldı ve radyasyon ölçümlerini gerçekleştirdi. AFAD yetkilileri, yapılan ölçümler sonucunda durumun kontrol altında olduğunu teyit etti.

Hastalar bilinci açık olmasına rağmen izolasyona alınarak gerekli tedavileri yapıldı ve durumları stabil hale getirildi.  Tatbikat, hastane personelinin acil durumlara hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla başarıyla tamamlandı.