Stajyer Öğrencilere Enfeksiyon Kontrolü ve İş Sağlığı Eğitimi
18 Ağustos 2024

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde stajyer öğrencilere yönelik hastane enfeksiyon kontrol önlemleri ve iş sağlığı güvenliği kuralları hakkında kapsamlı bir eğitim verildi.

Enfeksiyon kontrol hemşiresi ve eğitim koordinatörü tarafından verilen eğitimde, hastane enfeksiyonlarının nasıl önlenebileceği, sterilizasyon ve dezenfeksiyon yöntemleri, kişisel koruyucu ekipman kullanımı gibi konulara da değinildi. Eğitimde kesici delici alet yaralanmalarının önlenmesi ve bu tür yaralanmalara karşı alınacak önlemler özellikle vurgulandı. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği kuralları kapsamında stajyerlerin hastane ortamında karşılaşabilecekleri riskler ve bu risklere karşı alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde ele alındı.