Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Gebe Okulu ile Bilinçli ve Sağlıklı Gebelik Eğitimi
16 Ekim 2024

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gebe Okulu, gebe kadınlara yönelik olarak planlanmış eğitim programları sunmaktadır. Gebelik sürecinde bilinçli ve sağlıklı bir yol izlemek isteyen kadınlar gebe okulunda aldıkları eğitimlerle süreç hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatına sahip oluyorlar.

Gebe Okulu sorumlusu Op. Dr. Sinem Kılıç’ın liderliğinde yürütülen eğitim programları, katılımcılara gebelik sürecinin her aşamasıyla ilgili önemli bilgiler sunmakta ve onların bu süreci daha sağlıklı bir şekilde geçirmelerine katkı sağlamaktadır. Op.Dr.Sinem Kılıç yaptığı açıklamada "Gebelik planlayan ve gebelik süresinde olan tüm hastalarımıza gebelik eğitimi verilmektedir.Bu danışmanlık hizmeti kapsamında gebelikte sık karşılaşılan sorunlar  ve çözüm önerileri beslenme ve diyet önerileri doğum şekilleri normal doğum ve sezeryan doğum hakkında  bilgi verilmektedir. Doğumhane ve hastane gezileri düzenlenmektedir. Amacımız daha  korkusuz daha sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci geçirmelerini kolaylaştırmaktır. Ayrıca doğum sonrası doğan bebek bakımı, emzirme teknikleri ve annenin psikolojik destek alması gibi konulara özenle değinilmektedir. Gebe okulu olarak gebelik planlayan ve gebelik sürecinde olan tüm hastalarımızı ve danışanlarımızı tüm ekibimizle beraber buraya bekliyoruz" dedi.