Hastanemizde Dil ve Konuşma Terapisti Göreve Başladı.
04 Mart 2021

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi bölümü mezunu Hadra AKLAN  göreve başladı.

Dil ve Konuşma Terapisti Kimdir?
İletişim, dil, konuşma, ses ve yutma süreçlerinin gelişimi ve bozukluklarının önlenmesini, tanılanmasını, değerlendirilmesini,
rehabilitasyonunu sağlayan, dil ve konuşma terapisi alanının bilimsel araştırmaları ile ilgilenen; sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin
yaşam kalitelerinin artırılmasını hedefleyen  ses bozukluklarının değerlendirilme ve terapi sürecinde hizmet veren  bir sağlık mesleği dalıdır.
Dil ve Konuşma Terapistinin Çalışma Alanları Nelerdir?
• Gecikmiş konuşma,
• Gelişimsel dil bozuklukları,
• Konuşma sesi bozuklukları (Artikülasyon bozukluğu/Fonolojik bozukluk),
• Otizm ve/veya sendroma bağlı oluşan dil bozuklukları (Otizm, Down sendromu),
• Akıcı konuşma bozuklukları (Kekemelik/Hızlı bozuk konuşma),
• Motor konuşma bozuklukları (Apraksi, Dizartri),
• Dudak Damak yarığına bağlı oluşan konuşma bozuklukları,
• Edinilmiş dil bozuklukları (Afazi),
• Ses bozuklukları (vokal fold paralizisi, nodül, polip vb.)
• Yutma bozuklukları
Dil ve konuşma terapistine başvurmak isteyen bireylerin öncelikle kulak burun boğaz, Çocuk psikiyatri  veya  nöroloji polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir.
Bu polikliniklerde değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirileceklerdir.