KAMUOYUNA DUYURULUR
24 Mart 2022

Hastanemiz hekimleri tarafından MHRS dışında muayene yapılmadığı ile ilgili yapılan haber metninin gerçeği şudur ki;

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Yapılmış olan haber ile ilgili Hastanemiz yönetimince yapılan araştırma neticesinde 2022 yılı 2,5 aylık dönemde polikliniklerde 156 bin 908 hastanın muayene edildiği, bu dönemlerde 79 bin 613 hastanın MHRS’ den randevu alarak tedavi edildiği, Randevu almadan polikliniklerimize başvuru yapan 80 bin 295 hastanın da tedavi edildiği tespit edilmiştir.
Ayrıca Ülkemiz genelinde hekimlerin hasta bakmadığı (14-15-16 Mart tarihleri arasında) diye iddia edilen günlerde hastanemiz polikliniklerinde 8 bin 755 hastanın muayene edildiği, 2 bin 711 hastanın MHRS’ den randevu alarak tedavi edildiği, Randevu almadan polikliniklerimize başvuru yapan 6 bin 44 hastanın da sağlık hizmeti alarak tedavi edildiği tespit edilmiştir.